کتابخانه دانشگاه خاتم و چشم‌انداز آن

آشنایی با کتابخانه: 

با توجه به‌ اینکه کتابخانه نهادی است اجتماعی که ساز‌و‌کار اصلی ذخیره‌سازی، حفاظت و اشاعه‌ی اطلاعات و دانش را فراهم می‌سازد؛ کتابخانه‌ی دانشگاه خاتم سعی بر‌ این داشته که با گردآوری و سازماندهی منابع‌ اطلاعاتی مکتوب و غیرمکتوب، مجموعه‌ی مناسبی از مدارک علمی و تحقیقاتی در رشته‌های فعال در دانشگاه را فراهم آورد که تا حدود زیادی پاسخ‌گوی نیازهای علمی و جامعه‌ی دانشگاهی باشد. 

کتابخانه‌ی این دانشگاه در طبقه‌ی سوم ساختمان شماره‌ی 1 (حکیم اعظم) با مساحتی حدود 400 مترمربع احداث گردیده که شامل بخش امانت، خدمات فنی، مخزن، پایگاه‌های اطلاعاتی، سالن مطالعه، بخش نشریات ادواری و منابع مرجع است. نرم‌افزار مورد استفاده در کتابخانه، آریان (تهیه شده توسط شرکت پیام حنان) می‌باشد. این کتابخانه‌ی دانشگاهی شامل کتب در زمینه‌های تخصصی رشته و گرایش‌های مختلفی از قبیل حسابداری، مدیریت بازرگانی، ادبیات انگلیسی، حقوق، روانشناسی، صنایع و ... است که شمار آن به بیش از 20000 نسخه‌ی کتاب در بخش مخزن و مرجع می‌رسد.

 

اهداف: 

سازمان‌دهی، دسترس‌پذیر بودن منابع و اطلاعات علمی مورد نیاز پژوهش‌گران و دانشجویان جهت پیش‌برد امر آموزش و پژوهش هدف اصلی کتابخانه‌ی مرکزی می‌باشد. وظایف کتابخانه مرکزی عبارت است از:

  • گردآوری مواد کتابخانه‌ای اعم از چاپی، غیرچاپی و الکترونیکی 
  • انجام خدمات فنی (فهرست‌نویسی، سازمان‌دهی و نمایه‌سازی) کلیه‌ی منابع کتابخانه 
  • بررسی کارشناسی از وضعیت کتابخانه‌های دانشکده‌ای 
  • برگزاری دوره‌های کوتاه مدت آموزش کتابداری و اطلاع‌رسانی 
  • راهنمایی و آموزش مراجعین در بازیابی و استفاده از منابع اطلاعاتی


نرم‌افزار کتابخانه‌ای آریان: 

نرم‌افزار مدیریت کتابخانه الکترونیک و دیجیتال آریان، تنها نرم‌افزار موجود در کشور است که تمام خدمات سیستم‌های یکپارچه کتابخانه‌ای (ILS) را ارائه می‌دهد. نرم‌افزار آریان به‌منظور ارائه خدمات بهتر در زمینه‌های سازماندهی، ذخیره و بازیابی اطلاعات استاندارد و کارآمد، چرخه مدارک، گزارشگیری ثابت و پویا، مدیریت انواع کاربران طراحی و ارائه گردیده است. آریان، اولین و تنها نرم‌افزار پرونده محور است که هر رخدادی را به شکل پرونده ذخیره و بازیابی می‌کند (پرونده مدارک، سازماندهی، پرونده اعضا، پیوست‌ها و...). 

ازجمله قابلیت‌های این نرم‌افزار می‌توان به بررسی صحت عناوین وارد شده به شکل موردی و کنترل ورود اطلاعات تکراری فیلدهای شاخص در هنگام سازماندهی؛ ارسال اطلاعات دسته‌ای از یک کتابخانه به کتابخانه دیگر با استفاده از پروتکل‌های استاندارد؛ سازگاری با انواع محیط‌های کتابخانه‌ای، آرشیوی و مرکز اسناد؛ طراحی میانجی ساده برای کاربران با بهره‌گیری از شکل، متن و پیغام‌های مناسب؛ عدم محدودیت در تعداد فیلدهای منتخب برای کاربرگه‌ها؛ دسترسی مستقیم به اطلاعات کتابشناختی کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران و کتابخانه کنگره امریکا؛ مدیریت امانت در سطح کتابخانه‌های تحت پوشش براساس تنظیمات هر یک از آن‌ها؛ انواع جست‌و‌جوی ساده و پیشرفته و جست‌وجو در سایر کتابخانه‌ها با استفاده از پروتکل‌های استاندارد جهانی؛ بهره‌گیری از موتور جست‌و‌جوی قدرتمند با سرعت بالا؛ قابلیت چاپ و ذخیره‌سازی صفحه‌های گزارش، نتایج جست‌و‌جو و... و همچنین پاسخگویی به حداکثر کاربران تحت وب اشاره کرد.

Copyright 2024 by Payam Hannan co ltd. PayamLib.com